Харчування

test

   Раціональний режим харчування, збалансованість раціону є основними умовами для підвищення опору дитячого організму до захворювань, для нормального росту і розвитку дітей, вихованців дошкільних навчальних закладів.

   У НВК «ЯМБ» піклуються про здоров'я вашої дитини, тому харчування організовано так, щоб врахувати всі особливості і побажання батьків і дітей, при цьому зберігаючи збалансованість і користь від кожного прийому їжі. При складанні меню і розподілі на порції враховується вік дитини і індивідуальні особливості: апетит, стан здоров'я, сприйняття продуктів (не сприймає молоко, рибу, полуниці, яйця тощо).

   Вихователі, помічники вихователів, які беруть участь в організації харчування дітей, ознайомлені з питаннями гігієнічного та естетичного виховання дітей. Починаючи з раннього віку дитини, приділяється увага вихованню культурно-гігієнічних навичок під час їжі.

    З трирічного віку дітей привчають користуватися серветкою. На четвертому році життя навчають користуватися виделкою, а на п'ятому році - негострим ножем. Дітей привчають сідати за стіл охайними, з чистими руками, сидіти за столом правильно і користуватися столовими приборами (згідно з вимогами навчальної програми).

   У дитячому садку НВК «ЯМБ» організовано п’ятиразове харчування з наступним режимом прийому їжі:

Час прийому їжі Приблизне меню

  9:20-09:40 Сніданок



  11:00-11:10 Ланч



  12:40-13:00 Обід



  15:10-15:30 Полуденок



  16:30-17:00 Вечеря

   Повітряні сирники під вершковим соусом. Какао. Свіжий багет з вершковим маслом.


    Трав'яний чай (Ромашка). Печиво зі злаками.

 

    Український борщ, пісний з пампушками. Запечене куряче філе під овочевим соусом. Рагу з картоплі. Сезонний овочевий салат. Ягідний компот.

    Свіжі фрукти або напій кисломолочний (кефір, закваска).

    Рис на пару з овочами, запечена морська біла риба, чай чорний, домашній круасан.